Projecten

Wilder staat voor een terugkeer naar natuurlijkere tuinen met aandacht voor omgeving, kleur en sfeer

Extra Wilder Tuin 2x
Extra Wilder Tuin HOVER 2x
Extra Slakken 2x
 • 1
 • 2
 
Gent Tuin A 2x
Gent Tuin A Hover 2x
Gent Tuin A 2 2x
Gent Tuin A 3 2x
 • 1
 • 2
 • 3

Verwilderen kan overal, Gent

De wildere tuinen zijn er in vele soorten en maten. Ze laten je stoppen en genieten van hun schoonheid, zoals deze voortuin in de stad. Zelfs op een beperkte oppervlakte.

Natuurlijke tuinen zijn tuinen waar natuurlijkheid terug wordt gebracht naar de tuin. Hoe natuurlijker de tuin, hoe minder werk in onderhoud. In plaats van de natuur in te kaderen gaat Wilder op zoek naar ecosystemen die passend zijn voor een specifieke plek, en wordt er gedacht in kringlopen.

Diest Tuin A 2 2x
Diest Tuin A 2 HOVER 2x

Zoemende tuinkamer, Gent

Diest Tuin A 2x
Diest Tuin A HOVER 2x

Het oneindige verloop van een vierseizoenentuin, Diest

Laat deze tuin niet de gemakkelijkste zijn om de juiste planten voor te kiezen. Een droge zandgrond slaat geen water op. Maar slechte bodems bestaan niet meer. De planten kunnen tegen een stootje, en geven elk seizoen een ander beeld tot diep in de winter. De struik in het midden zorgt voor beweging, rotondegewijs kijk je naar de vaste planten borders.

Wilder gaat op zoek naar duurzame oplossingen zoals het gebruik van inheemse plantensoorten, gelaagde begroeiingen, oplossingen voor een rijkere biodiversiteit, het gebruik van duurzame materialen, en ontwerpen die laag zijn in onderhoud.

Gent Tuin A 4 2x
Gent Tuin A 4 HOVER 2x
Gent Tuin A 5 2x
Gent Tuin A 6 2x
 • 1
 • 2
 • 3

Een kijktuin voor mens & dier, Gent

In de kijktuin van Karen staat het observeren centraal: zowel plant als dier hebben er een plek. Ze is wild, weelderig, zoemend en lijkt groter dan het is. En met het juiste licht een plaatje. Met wat geluk springt of vliegt er wel iets voorbij. Voor de dieren zijn er eethoekjes en schuilplekjes voorzien. De planten zijn ook goede verleiders en lokken je naar verborgen zitplekjes in de tuin.

Deze tuin is een cocon in een verder open achtertuinencomplex met inkijk. Maar de planten weven nu de ruimte en de omheining moeiteloos aaneen.

Carousel 2
IMG 20190327 072822

Een verborgen bezoeker

Oostende Tuin A 2x
Oostende Tuin A HOVER 2x
Oostende Tuin A 1 2x
Oostende Tuin A 1 HOVER 2x
Oostende Tuin A 5 2x
Oostende Tuin A 3 2x
Oostende Tuin A 4 2x
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Spelen op een eiland, Oostende

i.s.m. De Bezielde Tuin (Bart Coene)

In deze tuin leidt een brug over een wadi naar een avontuurlijke speelplek. Als het regent blijft het water een dagje staan, voor het langzaam de grond insijpelt. Achteraan is het kinderland met klauterpalen en een speelbak gevuld met grind. Vooraan groeien weelderige borders met een zitplek voor de ‘groten’. ‘Ik wil bloemen in alle kleuren van de regenboog ‘, zei de oudste. Geen probleem 🌈 .

IMG 5919
IMG 5919 hover
IMG 5932
IMG 5944
 • 1
 • 2
 • 3

Toneel in de tuin, Gent

Onder de druivelaar is het heerlijk vertoeven, door de gezelligheid en warmte aan de ronde tafel. Hier voeren eigenlijk maar enkele planten een prachtig toneel op in deze schaduwrijke stadstuin. De camelia in de winter en de kerselaar in de lente en zomer. Met in de bijrollen de boshyacint, de rozen, herfstanemonen en de lekker geurende boerenjasmijn.

Deze tuin maakte ik samen met de bewoner. Eerder dan dat er een uitgekiend ontwerp aan voorafging, groeide de tuin organisch doorheen de jaren. De planten die hij selecteerde zijn uit herinneringen aan de tuinen uit zijn jeugd. Ze mogen lekker hun ding doen, en vragen weinig zorg, want de eigenaar is door zijn werk vaak van huis. Maar daar de tuin constant evolueert is thuiskomen telkens een aangename verrassing.


IMG 6209 edit
IMG 6209 hover