Over

OVER Achtergrond 2x

Bij Wilder kan je terecht voor duurzaam tuinontwerp & advies, op maat van jouw noden en tuin.

Hoe ziet een traject eruit bij Wilder?

Wilder vertrekt van een context waaruit een natuurbeleving groeit. Ieder project is anders en op maat van de klant. Toch zijn er 3 grote stappen die je kan verwachten bij een samenwerking.

1

We starten met een gesprek

Via een intakegesprek bespreken we samen jouw verwachtingen. Wil je graag een speelruimte voor de kinderen, een plek om te ontbijten of een bloemenplukveld? Tijdens een bezoek aan de locatie kijk ik naar de natuurlijke omgeving en de mogelijkheden. Op basis hiervan stippelen we een traject op maat uit.

Patronen Wilder 14
Foto 13
2

Een tuinontwerp
op maat van jouw tuin

In het ontwerp bekijk ik hoe we de verschillende deelruimtes en functies met elkaar kunnen verbinden, rekening houdend met jouw wensen. Door slimme koppelingen te maken, wordt de tuin interessanter en nodigt hij meer uit om te gebruiken. Zo bekijk ik o.a. hoe een bepaalde ingreep nuttig kan zijn voor wateropvang of een andere ecologische winst kan opleveren.

Bij de plantenkeuze hou ik rekening met klimaatbestendige en voldoende inheemse planten, alsook streekeigen soorten in het assortiment.

Traject Stap2
3

Jouw plan wordt realiteit

Ik lever een ontwerp, beplantingsplan en concreet uitvoeringsplan aan zodat de werken kunnen starten. Uitvoering kan door een aannemer gebeuren of in eigen beheer. Vrijblijvend kan ik een aantal partners voorstellen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact.
Enkele veelvoorkomende vragen vind je in de FAQ.

Visie van Wilder
Met liefde voor de natuur

Ik ga op zoek naar plantensoorten die duurzaam zijn (lang meegaan), betrouwbaar zijn en geschikt zijn om te gebruiken in ons klimaat, met een bepaalde natuurlijke uitstraling. De bomen die ik kies zijn klimaatbestendig. Ik ga ook steeds op zoek naar inheemse planten en streekeigen soorten in het assortiment, rekening houdend met een minimaal in onderhoud. Zo probeer ik planten die slakken graag lusten niet te veel te gebruiken.

Patronen Wilder 5
Over Slak
Kikker Liggend

Wie is Wilder?
Karen Van der Perre

Karen is de drijvende kracht achter Wilder en van jongs af aan is ze al geboeid door planten en tuinieren. Wat begon met een kruidentuintje in de tuin van haar ouders groeide uit tot een professionele passie.

Na haar studies aan het KASK (Gent) waarbij ze de relatie en omgang van de mens met de natuur in vraag stelde, verdiepte ze zich verder in Research & Social Design aan de Design Academie (Eindhoven) met een Minor in Kleurenstudie. Toen ze terug naar België kwam, startte ze een extra studie in tuinontwerp, in combinatie met een job als participatie-medewerker voor het Landschaps – en stedenbouwkundig bureau bij BUUR. Vandaag leidt ze haar eigen praktijk met focus op ongetemd tuinontwerp.

Voor Karen is tuinontwerp méér dan enkel het plan en de planten, het is het creëeren van een beleving, de momenten wanneer jij als klant gaat genieten van je tuin.

Patronen Wilder 41
Portret Karen

Hoe werkt Wilder?
Ontwerp op maat van jou
en je tuin

Ik werk niet met vaste mixen van planten die ik telkens hergebruik voor een ander project, maar start (net als met kleur) van nul om tot een bepaald planten- of kleurassortiment te komen dat de juiste sfeer uitstraalt en past binnen jouw tuin. Hierbij hou ik rekening met o.a. de 'natuurlijkheid die al in een tuin zit (lichtinval, grond, seizoenswerking, …). In mijn ontwerpen zoek ik altijd naar de balans tussen eenvoud en speels, natuurgericht en tijdloos.

Foto 9